søndag 9. november 2014

Arkivdagen 2014

Har du hørt om Ika Møre og Romsdal? Ikke jeg heller, men lørdag 8. november inviterte Ika og Fylkesfototoarkivet til åpen dag i Kirkegata 10b. Bak en litt grå fasade, inne i et relativt anonymt smug skjules altså en av fylkets kanskje fineste skatter seg, og denne lørdagen var det åpent hus. Her har de opparbeidet en stor samling med historiske dokumenter, brev, lovskriv og bilder fra Ålesund og resten av fylket. Og ikke nok med det: ivrige ildsjeler fra foreninga Data i Slektsforskninga (DiS) holder på med å digitalisere dette gedigne bildematerialet slik at det blir tilgjengelig for folk flest på internett!

Du kan gå inn på sidene til fylkesfotoarkivet og søke selv, her ligger blant annet nesten hele arkivet til tidligere fotograf Sponland fra Ålesund. Masse flotte bilder av flotte folk (i sine flotteste klær). Kanskje finner du igjen slektninger? Fylkesfotoarkivet ønsker hjelp fra publikum til å identifisere personenene på bildet, så legg gjerne igjen en brukerkommentar hvis du ser noen kjente.

Det ble holdt ulike foredrag, samt gitt lynkurs i hvordan man manøvrerer seg gjennom bildematerialet på nettsiden. I tillegg holdt en av Ålesunds kuleste damer, alltid levende engasjerte og svært kunnskapsrike Britt Walle Ekroll, foredrag om kvinnemote i Ålesund i anledning grunnlovsjubileet. Dette var virkelig en interessant og spennende dag, som mange flere burde kjent sin besøkelsestid til (lokalpatriotisk pekefinger viftes her). Dessuten var det egen utstilling for barn, og GRATIS kaffe og twist! Det ser ut til at Arkivdagen er en årlig begivenhet, så du får ny sjanse neste år.

Arkivdagen 2014
Fylkesfotoarkivet
IKA Møre og Romsdal

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar